Liber la înscrierile pentru Târgul de artizanat și meșteșugari


Primăria Sfântu-Gheorghe a deschis înscrierile pentru Târgul de artizanat și meșteșugari care va avea loc cu ocazia Zilelor Orașului, la începutul lunii mai.


Înscrierile se fac între 16 martie și 16 aprilie, iar în acest an, pentru prima dată, se vor organiza două târguri de obiecte de artizanat, în paralel.

 

Primul dintre târguri va primi ca locaţie strada Kós Károly, iar celălalt va fi organizat de Muzeul Naţional Secuiesc, în curtea acestuia.

 

Târgul tradiţional va fi organizat, pentru a şasea oară, de către Veress Ferenc, preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari şi Meşteşugarilor din Judeţul Covasna. Potrivit lui Veress Ferenc, numărul artiștilor meșteșugari care doresc să participe la târg este unul foarte mare, drept pentru care în acesta nu vor fi incluși distribuitorii produselor de artizanat. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail office@popartcov.ro, fiind necesară ataşarea unui portofoliu al produselor şi descrierea acestora.

 

Observatorul de Covasna, 17 martie 2011

 

Mesterii populari si-au facut asociatie

 

Peste 40 de mesteri populari si artizani din judetul Covasna au constituit o asociatie profesionala, in scopul salvarii mestesugurilor traditionale din zona si dezvoltarii afacerilor in acest domeniu de activitate.

Presedintele asociatiei 'Popartcov', Veres Ferenc, a declarat pentru Agerpres ca mestesugurile, care au o indelungata traditie in judetul Covasna, s-au pastrat foarte bine comparativ cu alte zone din tara, iar intentia membrilor asociatiei este de a identifica si a deschide noi piete de desfacere, pentru a promova produsele traditionale si a putea asigura continuitate meseriilor pe cale de disparitie. Printre membrii asociatiei se numara sculptori, pictori de mobilier, olari, tabacari ori confectioneri de imbracaminte traditionala secuiasca.

'Popartcov' reprezinta o asociatie profesionala cu statut juridic, care va functiona ca o 'divizie' in cadrul Asociatiei intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV). Presedintele ASIMCOV, Bagoly Miklos, a declarat ca pe langa perpetuarea traditiilor, asociatia isi propune sa contribuie la perfectionarea mestesugarilor, astfel incat acestia sa faca o distinctie foarte clara intre arta autentica si kitch.

 

Agerpres, 17 iunie 2009